Navigacija

Javni poziv Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u oblasti naučnoistraživačkih delatnosti

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje različitih programskih aktivnosti, namenjen pojedincima, ustanovama i organizacijama u oblasti naučnoistraživačke delatnosti u 2019. godini.

U okviru objavljenog Javnog poziva, najskoriji rok za prijave se odnosi na stipendiranje studenata doktorskih akademskih studija kao i na stipendiranje mladih istraživača (25. januar 2019. godine), dok je rok za prijave za sufinansiranje postdoktorskog usavršavanja istraživača 25. februar 2019. godine.

Na konkurse u okviru Javnog poziva se, između ostalih, mogu prijaviti i studenti master i doktorskih akademskih studija, istraživači i mladi istraživači, radi (su)finansiranja aktivnosti poput: studijskih boravaka u inostranstvu, učešća na naučnim skupovima u Srbiji i inostranstvu, učešća mladih istraživača na olimpijadama znanja, sufinansiranja postdoktorskog usavršavanja istraživača itd.

Tekst Javnog poziva, kriterijumi na osnovu kojih će se odlučivati o pristiglim prijavama, i druge informacije od važnosti za prijavu, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.