Navigacija

Međunarodna studentska konferencija ,,Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija" – BIMUN 2019.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije organizuje 16. međunarodnu studentsku konferenciju pod nazivom Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2019, u Beogradu, u periodu od 13 do 17. marta 2019. godine. Tokom trajanja petodnevne konferencije, studenti će biti u prilici da, kroz preuzimanje uloga diplomata Ujedinjenih nacija, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama.

Za učešće se mogu prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija, do 29 godina starosti, sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, koji je radni jezik konferencije. Rok za prijave je 20. januar 2019. godine.

Šesnaesta po redu BIMUN konferencija fokusira se na oblast Globalno liderstvo i zajednička odgovornost, a na događaju su predviđene akademske simulacije zasedanja različitih organa Ujedinjenih nacija na nekoliko tema, poput ljudskih prava, zaštite životne sredine i drugih.

Takođe, paralelno sa konferencijom za studente, organizuje se i konferencija za srednjoškolce, sa istim konceptom i temama.

Za više informacija o konferenciji i proceduri za prijavu, možete posetiti zvanični sajt Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/81/BIMUN_LOGO.jpg