Navigacija

Konkurs za stipendiju kratkog istraživačkog boravka u Francuskoj u oblasti ravnopravnost žena i muškaraca i studije roda

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji u 2018. godini žele da podrže mlade naučnike i naučnice iz Srbije koji se bave pitanjima ravnopravnosti  između polova i pitanjima roda. U skladu sa tim, srpskim istraživačima oba pola ili stručnjacima iz ove oblasti biće dodeljeno pet stipendija kratkog boravka od 15 do mesec dana (isključivo u periodu između 25. septembra 2018. i 31. decembra 2018. godine) u Francuskoj za boravak u istraživačkom timu ili ekspertskoj grupi koja se bavi ovom tematikom.

Stipendija pokriva troškove boravka, smeštaja i osiguranja. Troškove putovanja pokrivaju sami stipendisti. Rok za prijavljivanje je 6. septembar 2018. godine, a bliže uslove i listu dokumenata potrebnih za prijavu možete naći na sajtu Francuskog instituta u Srbiji.

Za stipendiju se mogu prijaviti: naučnici oba pola i svih nivoa, koji rade u istraživačkom timu u Srbiji (asistenti, doktorandi, post doktorandi, istraživači, predavači, lekari…), koji se bave pitanjima rodne ravnopravnosti, stručnjaci ili predstavnici nevladinih organizacija oba pola koji se bore protiv nejednakosti žena i muškaraca u svim oblastima, istraživački novinari koji istražuju ove teme.

Oblasti istraživanja za koje se stipendija dodeljuje jesu studije roda (Gender studies) u svim domenima, nejednakost između žena i muškaraca, multidisciplinarne studijske oblasti koje objedinjuju delove humanističkih i društvenih nauka, istorija, sociologija, geografija, antropologija, ekonomija, pravo, poltičke nauke, uključujući takođe i neuro i bionauke.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/69/femmesetsciencies.png