Navigacija

Vebinar „Šta nakon srednje škole? Koraci o donošenju odluke o izboru studijskog programa“

Šta nakon srednje škole predstavlja jedno od važnijih pitanja za učenike završnog razreda srednjih škola. Neki učenici su odluku o studijskom programu koji će upisati već doneli i trenutno su u fazi pripreme za realizaciju te odluke (poput pripreme za polaganje prijemnog ispita), dok su drugi možda još uvek u dilemi i potrebna im je podrška u donošenju odluka.

Vebinar „Šta nakon srednje škole? Koraci o donošenju odluke o izboru studijskog programa“ namenjen je i jednima i drugima, jer je cilj vebinara predstavljanje koraka u donošenju i realizaciji odluke kao i pripremi za naredne faze karijernog razvoja (poput prilagođavanja na novu sredinu). Tokom vebinara biće predstavljena česta pitanja i problemi sa kojima se maturanti susreću dok razmišljaju o izboru studija kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. Učesnici će imati prilike da postave pitanja u vezi sa temom i da se iznesu svoje komentare.

Vebinar se održava periodično putem internet platforme. S obzirom da vebinar predstavlja vrstu predavanja putem interneta, dostupan je svim učenicima završnih razreda iz svih škola u Republici Srbiji, kao i drugim zainteresovanima za temu. Za učešće je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom kako bi se vebinar pratio u zakazano vreme.

O datumima vebinara možete se informisati kroz bilten o mesečnim aktivnostima Info Centra.

Takođe, pored toga što učenici mogu samostalno da prate vebinar, ovo omogućava nastavnicima da sa svojim učenicima putem jednog računara i projektora prate vebinar i grupno, npr. tokom časa odeljenskog starešine ili kao aktivnost tima za karijerno vođenje.

Tehničke informacije

Nakon registracije, svi učesnici će na e-mejl adresu ostavljenu prilikom registracije dobiti potvrdu prijave. Pristupni link i uputstvo za praćenje vebinara biće poslato putem elektronske pošte u narednim danima, a najkasnije nekoliko sati pre početka vebinara.  U slučaju da ne primite pomenute mejlove, molimo Vas da proverite folder sa neželjenom poštom (junk/spam), a u slučaju eventualnih tehničkih problema, možete da se obratite Euroguidance centru putem mejl adrese euroguidance@tempus.ac.rs ili telefonom 011/33 42 430 (opcija 1- Info centar).

Slike

  • /uploads/attachment/strana/129/Sta-nakon-srednje-skole-vebinar.jpg