Navigacija

Radionica ,,Kako napisati dobar CV?’’

Prijavljivanje na različite konkurse – za posao, praksu, volontiranje, stipendiju, kurseve, upis na fakultet – uglavnom podrazumeva slanje CV-ja, odnosno biografije, kao jednog od obaveznih delova dokumentacije na osnovu koje se procenjuju veštine, znanja i dosadašnja iskustva. Kako je najčešće ovaj dokument ulaznica za dalja testiranja ili intervjue u navedenim situacijama, važno je imati prave smernice pri njegovom sastavljanju.  

Radionica ,,Kako napisati dobar CV?² namenjena je učenicima završnih razreda srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. 

Radionica će se održati u utorak, 12. juna 2018. godine od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus u Beogradu (Terazije 39, I  sprat). Zbog ograničenog broja mesta, za prijavu učešća potrebno popuniti registracioni formular. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti nastavnici. 

Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Saznanja se na radionici usvajaju iskustveno, kroz rad u grupi i korišćenjem Europass obrasca biografije.

Ova radionica se održava u sklopu aktivnosti podrške učenicima završnih razreda, koje Fondacija Tempus sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Europass obrazac biografije

Ovaj obrazac je prepoznatljiv širom Evrope i uz to što je pregledan, informativan i lak za popunjavanje, pruža dve praktične mogućnosti:

  • može se popunjavati onlajn, bez brige o podešavanjima krajnjeg izgleda dokumenta (poravnanje, font, formatiranje tabela i sl.)
  • dostupan je na više od 25 jezika.

Za više informacija možete konsultovati sajt Europass centra u Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/strana/134/Kako-napisati-CV-maturanti.jpg